Alopecia Androgenetica

Alopecia Androgenetica (erfelijke kaalheid) betekent dat haarwortels gevoelig zijn voor onder andere het hormoon testosteron en het enzym 5 Alpha-reductase. Testosteron is een hormoon dat bij zowel vrouwen als mannen aanwezig is. Als er sprake is van hormonale belasting dan worden deze stoffen toegelaten tot de haarwortel. In de haarwortel ontstaat een nieuwe stof: di-hydro-testosteron (DHT).

Bij mannen speelt de gevoeligheid voor DHT zich met name op het bovengedeelte van het hoofd af. Bij vrouwen is de erfelijke gevoeligheid vaak verspreid over het gehele hoofd (diffuus). Maar alopecia androgenetica kan bij vrouwen ook lokaal zijn, alleen op de bovenzijde van het hoofd. Als erfelijk haarverlies in een vroeg stadium wordt geconstateerd dan kan de bestaande haardos langer behouden worden. Onze lotion zorgt ervoor dat er, bij regelmatig gebruik, minder tot geen van deze stoffen worden toegelaten tot de haarwortel. Bij tijdig gebruik van deze ampullen kan het haarverlies met 20 jaar vertraagd worden.

Als erfelijk haarverlies de hoofdoorzaak is van het haarprobleem, dan is er minder kans op teruggroei van het haar. Een optische diagnose en haarworteldiagnose kan inzicht geven over de oorzaak van het haarverlies.