Vaststellen van uw haarprobleem

Indien het nog onbekend is van welk haar- of hoofdhuidprobleem u last heeft, kunnen wij dit met behulp diverse analyses onderzoeken.
Wij werken met een algemene aanpak, waarbij aanvullende analyses worden aangeboden.
Hieronder kunt u meer lezen over onze aanpak en de aanvullende analyses.

Een haarwortelanalyse kan het beste worden uitgevoerd na een optische diagnose. Optisch wil zeggen dat ik de hoofdhuid moet kunnen zien en voelen. Als u nog niet eerder bij ons bent geweest en ik daarom de conditie van uw hoofdhuid niet ken, dan is een haarwortelonderzoek niet aan te raden als eerste afspraak.

Conditie van de hoofdhuid

Uw haar en uw hoofdhuid zijn gevoelige organen. Alles wat u doet, heeft invloed op de conditie ervan. Andersom zijn het ook indicatoren van uw algemene conditie. U heeft hier zelf veel invloed op, met name door uw voeding.

HairReset Amsterdam kan u hierover de juiste adviezen geven. Door op een juiste wijze voedingsmiddelen te combineren komt de zuur-base huishouding weer in balans. Door middel van regelmatige controles in combinatie met een juist voedingsplan houden we samen vinger aan de pols, komt uw hoofdhuid weer in balans en uw haar wordt voller en fitter.

Zuur-base/ levend bloed analyse

Is de conditie van de hoofdhuid niet optimaal, dan kan het zijn dat er sprake is van verzuring van het lichaam. In dit geval bekijken wij enkele druppels bloed onder de microscoop, om dit vermoeden te bevestigen. Hoe werkt dit? Gezonde eet- en drinkgewoontes zijn de basis voor onze gezondheid. Zuren en basen horen in ons lichaam in balans te zijn. Maar ongezonde voeding met veel te veel zuuropbouwende voedingsmiddelen schaadt onze gezondheid, belast ons lichaam en verzwakt het immuunsysteem.
Het gevolg is overbelasting: het lichaam moet de zuren altijd neutraliseren. Hiervoor gebruikt het lichaamseigen mineralen, waardoor vervolgens een tekort aan deze mineralen ontstaat. Er ontstaan ´slakken´, die afgezet worden in de weefsels, gewrichten, wanden van bloedvaten en onder de huid. Dit kan leiden tot onder andere haarverlies en hoofdhuidproblemen.

Haarwortel analyse

Is de conditie van de hoofdhuid goed en is er toch sprake van een haarprobleem, dan analyseren wij enkele haarwortels onder de microscoop. Wij kunnen dan o.a. zien wat de verhouding levende vs. dode haren is, hoe de groei van de haren is, of de haren voldoende voedingsstoffen krijgen en of er sprake is van een erfelijke aanleg om kaal te worden.

Een haarwortelanalyse kan het beste worden uitgevoerd na een optische diagnose. Optisch wil zeggen dat ik de hoofdhuid moet kunnen zien en voelen. Als u nog niet eerder bij ons bent geweest en ik daarom de conditie van uw hoofdhuid niet ken, dan is een haarwortelonderzoek niet aan te raden als eerste afspraak!

Heeft u na overleg een haarwortelanalyse geboekt, dan zit in het tarief standaard een terugkoppeling van een kwartier. Een behandelplan maken gaat in overleg.

Wij laten zien dat het werkt

Onze behandelingen zijn er altijd op gericht om bij iedere vervolgafspraak vooruitgang geboekt te hebben. Vaak kunnen wij na 3 weken al het eerste resultaat laten zien.
Van de beelden onder de microscoop maken wij foto’s. Deze kunnen wij vergelijken met de foto’s in een later stadium van de behandeling.
Zo kunt u ook zelf zien of uw behandeling het gewenste resultaat heeft.