Behaalde resultaten

Hieronder kunt u enkele behaalde resultaten zien van enkele cliënten.

Alopecia Areata

Deze dame kwam in april 2015 voor het eerst op consult. Het haar, toen nog pigmentloos, werd steeds kort gehouden om een haarwerk te kunnen dragen. Het herstelproces bestond uit haarverdichting op de gehele hoofdhuid en pigmentvorming van de haren (zie foto’s). Uiteindelijk is bijna al het haar terug gegroeid: alleen onder in de nek is het nog dun. De haren voor de oren zijn terug maar hebben nog geen pigment. Deze haren worden regelmatig bijgekleurd totdat ze dezelfde kleur krijgen als het andere haar.

Zoals u kunt zien duurde dit herstelproces zo’n veertien maanden.

 

Alopecia Areata, grote schilfers

Hier ziet u als resultaat Alopecia Areata in combinatie met een schilferige hoofdhuid. Hier is snel herstel te zien. Door omstandigheden heeft deze dame echter het behandelprogramma na een paar keer gestopt; meer foto’s zijn niet beschikbaar.

Schilfers, jeuk, gevoelige hoofdhuid

In dit voorbeeld ziet u een overgevoelige hoofdhuid, de gevolgen van het inwerken van zuren op de hoofdhuid en het haar en mineraaltekorten. Na start van het behandelplan vielen aanvankelijk de haren die lange tijd in de hoofdhuid werden vastgehouden uit. Omdat deze haren werden vastgehouden door de hoofdhuid en niet meer groeiden werd de haarkwaliteit steeds slechter. Hierna kon er weer nieuw haar groeien (met een betere kwaliteit). De hoofdhuid heeft zijn natuurlijke bescherming weer terug. Een hogere dichtheid van het haar in dit voorbeeld is met producten niet mogelijk.

Alopecia Areata, Alopecia Androgenetica

Alopecia Areata, in combinatie met Alopecia Androgenetica en een schilferige hoofdhuid. Steeds vaker komen er cliënten op consult die hun haar niet meer wassen met shampoo, of één keer per twee weken met shampoo en tussen de wasbeurten door slechts spoelen met water. De reden is vaak omdat bij het haarwassen veel haren loskomen. Zaak is dan om het haarverlies te stoppen en de oorzaak op te sporen zodat de hoofdhuid met de juiste shampoo weer regelmatig verzorgd kan worden.

Alopecia Frontal Fibrosis

De term AFF betekent: haarverlies (alopecia) aan de voorzijde (frontaal) in combinatie met fibrose (verkleving en stagnatie van de huid). Voorheen was de aanpak voornamelijk gericht op het stabiliseren van de achteruitgang (als je geen actie onderneemt verschuift de haarlijn naar oor-oor). Door nieuwe inzichten is het tegenwoordig bijna altijd mogelijk om de haarlijn weer te herstellen.

 

 

Inhammen

Bij deze dame is sprake van een overgevoelige hoofdhuid en haren die aan de voorzijde afbreken en daardoor niet lang werden. Na een paar maanden is de hoofdhuid rustig (is de bescherming weer in orde) en worden de haren langer.

Inhammen

Inhammen. Van nature komen inhammen bij mannen voor. Een vrouw hoort een min of meer ronde haarlijn te hebben. Bij deze dame was sprake van een inham. Vaak is de klacht bij dames-inhammen dat er wel haren aanwezig zijn in de inham, maar dat deze haren niet groeien. Met de juiste aanpak en vinden van de oorzaak is het vaak mogelijk de haren weer te laten groeien.

 

Psorisasis